www.politikerlede.com
Start
Velkommen
Politikernes privilegier
Tyveri
Korruption
Fuprejser
Skattevanvid
Skattefrihed

Grundloven
Ytringsfrihed
Politi og domstole
Forsvaret
Janteloven
Menneskerettighederne

Folketingsvalg
Kommuner og regioner
Danske regeringer
Folketinget
Non governmental org.
Fagbevægelsen
Kongehuset
Religion
Debat

A. Socialdemokraterne
B. Det Radikale Venstre
C. Konservative Folkeparti
D. Centrumdemokraterne
F. Socialistisk Folkeparti
I. Liberal Alliance
K. Kristendemokraterne
M. Minoritetspartiet
O. Dansk Folkeparti
V. Venstre
Z. Fremskridtspartiet
Ø. Enhedslisten
Å. Alternativet

Europæiske Union
Amerikanske præsidenter

Spar penge
Konkurrenceloven
Polsk arbejdskraft

Kontakt
politikerlede.com

Fuprejser (©)

(Sitemap)

Den rejselystne flåde
Landets politikere mener sig generelt underbetalte. Som kompensation og et plaster på såret bevilger de sig selv såkaldte studierejser på skatteydernes regning. Hvert år rejser politikerne på livet løs for millioner af kroner. Selv den mest retskafne bondeærlige politiker er til salg for en skatteyderbetalt rejse. Til lejligheden opfindes et eller andet fantasifuldt rejseformål. Så lyder det seriøst. I virkeligheden er det rent fup og ferie på skatteydernes bekostning. På feriestedet fører politikerne og embedsmændene sig frem som konger og grever på de bedste hoteller. Alkohol flyder i stride strømme under skrig og skrål i en veritabel grisefest. Ægtefæller og kærester smugles med under mærkelige påskud. Alle regninger havner hos skatteyderne.


Åbenhedsordningen
Fra april 2009 skal ethvert ministerium på deres website opgive udgifter til rejser, repræsentation samt værdien af modtagne gaver mv. Flere detaljer om ordningen kan man få på Statsministeriets website. Man klikker på »ministeren« eller »ministeriet« og derefter på »åbenhedsordning« eller »aktiviteter og udgifter«.
Lad os nu se, om de kan finde ud af at opdatere deres websites. Find links til ministerierne på: FolketingetSkatteyderbetalt feriePrivilegierne
Folketingsmedlemmerne rejser gratis med DSB på 1´ste klasse. Rejserne skal ikke registreres. De rejser gratis med SAS og CIMBER AIR til Aalborg, Århus, Karup, Sønderborg og Rønne. Disse flyrejser kræver registrering og må ikke have et privat formål. De jyske og bornholmske politikere benytter sig af disse ordninger. Flere af disse politikere har samtidig en lejebolig i København, for hvilken de modtager op til 60.000 kr. pr. år i omkostningstillæg fra Folketinget.
En af de mest rejselystne politikere kommer fra Enhedslisten. Han stod for 176 enkeltrejser med fly mellem Aalborg og Kastrup i perioden april 2005 - marts 2006. I samme periode fløj en politiker fra Socialdemokraterne 154 gange mellem Grenaa og Kastrup. Han modtog desuden omkostningstillæg for en lejebolig i København.
De til enhver tid siddende ministre er så forkælede, at de helst vil rejse med privatfly. En smuttur til Stockholm eller Bornholm. Intet problem. Lej et fly. Selv om et almindeligt rutefly kun koster en brøkdel af prisen. I perioden 2005-2011 fløj ministrene fra VK-regeringen for ialt 12 millioner kr. (inkl. hoteludgifter). Almindelige rutefly blev anvendt i 80 pct. af tilfældene. I 20 pct. af rejserne chartrede man privatfly. Det gjaldt især statsministeren, udenrigsministeren og forsvarsministeren.


Druk på flyrejsen
Af en eller anden mærkværdig grund eksisterer der ingen regler for ministres druk og ædruelighed i arbejdstiden. På trods af at de styrer landet og dermed skal kunne træffe hurtige og rigtige beslutninger døgnet rundt. På rejser med fly styrer ministeren suverænt drikkeriet. Man drikker vand, hvis ministeren drikker vand. Man drikker vin, øl eller stærk spiritus, hvis ministeren gør det samme. Alle følger trop med største glæde. Skatteyderne betaler nemlig festen. Dette fænomen ser man især på returrejserne. Man svæver i en mindre brandert ned af trappen ved ankomst til Kastrup Lufthavn. På udgiftsbilaget til Statsministeriet bliver sjusserne opført som »drikkevarer« eller »drikkelse« uden specifikke detaljer. Så bliver det skatteyderbetalte druk næppe afsløret.
Læs eksempelvis: Druk i arbejdstiden


Udvalgsrejserne
Folketingspolitikerne forøger deres indtægt ved at bijobbe i udvalg, råd, nævn og styrelser. Derved kan de score flere hundredetusinde kroner om året. Der er en anden fordel. De dejlige skatteyderbetalte udvalgsrejser til fjerne lande. I 1996 kostede disse rejser ca. 2,7 millioner kr. I løbet af 10 år steg rejseudgifterne med 300 pct. I 2006 blev der således brugt knap syv millioner kr. på rejserne. Her udbød Folketinget ialt 73 rejser. 124 folketingsmedlemmer deltog svarende til en gennemsnitlig rejseudgift på 53.800 kr. pr. politiker. I perioden 2004 til første halvår af 2010 beløb de samlede rejseudgifter sig til ca. 30 millioner kr. I perioden 2011 til marts 2015 rejste politikerne for lidt over 25 millioner kr. fordelt på 314 udvalgsrejser (kilde: Ekstra Bladet).
I 2012 afsatte man i alt otte millioner kr. til udvalgsrejserne fordelt på alle udvalg. Uge 10 i marts måned er den mest populære rejseperiode. Her deltog i alt 63 personer med rejseudgifter på 2.795.000 kr. svarende til 44.000 kr. pr. person (kilde: BT).

Udvalgsrejserne er rene studierejser. De har intet praktisk formål. Politikerne går bare rundt og hygger sig. Tiden bruges på virksomhedsbesøg og sightseeing. Hyggesnak. Gode middage. Barer og restauranter udforskes flittigt. Hotellerne har tre eller fire stjerner. Ofte besøges flere forskellige byer og seværdigheder. Man hopper bare på flyet og tager afsted til næste eventyr.

Før 1993 skulle udvalgene ansøge folketingets præsidium om penge til alle rejser. Når der blev givet afslag, så opstod et helvedes hyr med folketingsmedlemmerne. Derfor blev reglerne lavet om. I dag har alle udvalg et toårigt rejsebudget. Og alle pengene bliver brugt. Det er årsagen til de ofte vanvittige rejser uden noget som helst fagligt indhold. Efter hjemkomst skal deltagerne aflægge en rapport med et rejsebudget til Folketingets Præsidium. Og det bliver mærkværdigvis altid godkendt. Formanden »geden« (A) gennem mange år var altid en af de ivrigste rejsedeltagere. Eksempelvis rejste han for 511.056 kr. på 11 rejser svarende til 62 rejsedage i perioden 2011 - marts 2015.

I september 2004 rejste Sundhedsudvalget til Australien for at se på sygehuse. Studierejsen kostede 400.000 kr. Sundhedsministeren (V) kaldte projektet vanvittigt. Naturligvis. Ethvert normalt tænkende menneske kan se svineriet. Der er ingen grænser for politikerens grådighed.

Studierejserne har et andet formål. De »smører« folketingspolitikerne. Så er der ro i rækkerne. Også blandt kvajehovederne. Så føler de sig ikke snydt og ydmyget - og holder kæft. Enhver fladnakke kan se, at rejserne ikke har noget som helst formål. Alligevel fortsætter dette misbrug af offentlige midler år efter år. Skatteyderne betaler.
Få en oversigt over udvalgsrejserne på Folketingets website (rejser mv). Se en oversigt over partiernes udgifter til udvalgsrejser i 2006 nedenfor. Læg mærke til, at åndsfyrsterne i Det Radikale Venstre kom ind på førstepladsen med den største udgift pr. politiker. Den mest berejste folketingspolitiker i 2006: mobil-Lone. Se en oversigt over udvalg under: Privilegier


Udvalgsrejser 2006
Parti Rejseudgifter ialt Udgift pr. politiker
Det Radikale Venstre 999.070 kr. 58.769 kr.
Venstre 1.907.610 kr. 47.690 kr.
Socialistisk Folkeparti 518.200 kr. 47.109 kr.
Det Konservative Folkeparti 508.270 kr. 46.206 kr.
Socialdemokraterne 1.987.340 kr. 42.284 kr.
Dansk Folkeparti 648.670 kr. 27.028 kr.
Enhedslisten 100.500 kr. 16.750 kr.
Total 6.669.660 kr.

(kilde: Ekstra Bladet, 8. april 2007)
Præsidiets rejsefup
I 2011 blev Mogens-momsfri (S) formand for Folketinget. I sin politiske højtid som udenrigsminister oplevede han de mange dejlige oplevelser med luksushoteller, middage med god rødvin og sightseeing på eksotiske destinationer rundt omkring i verden. Som formand havde han nu igen fri adgang til statskassen. Derfor besluttede han at indføre en tradition med eksotiske rejser for præsidiet i rejseuge 10. Og efterfølgeren parabol-Pia (DF) tog gladeligt imod den nye tradition. I perioden 2011-2017 brugte de omkring 2 millioner kr. på spændende rejser under fremmede himmelstrøg. Og ægtefællerne rejser som regel med for selvbetalt rejse og hotel.

 • Marts 2012: Vietnam. Fem personer inkl. Mogens-momsfri. Udgift: 262.783 kr.
 • Marts 2013: Mongoliet og Burma. Fem personer inkl. Mogens-momsfri. Udgift: 536.456 kr.
 • Marts 2014: Mexico. Fire personer inkl. Mogens-momsfri. Udgift: 410.344 kr.
 • Februar 2015: Fillipinerne. Fem personer inkl. Mogens-momsfri. Udgift: 386.960 kr.
 • Marts 2016: Japan. Tre personer inkl. parabol-Pia. Udgift: 344.835 kr.
 • Marts 2017: Argentina. Fire personer inkl. parabol-Pia. Udgift: ca. 374.000 kr.  Kommunalt rejsefup
  Kommunalpolitikerne vil også på ferie på skatteydernes regning. Hvert år rejser de for millioner af kroner. I marts 2010 opgjorde Ugebrevet A4 udgifterne til det kommunale rejseri i perioden 2007-2009 for landets 98 kommuner. De Københavnske politikere kom ind på en førsteplads med en gennemsnitsudgift pr. rejse pr. politiker på 21.399 kr. Eksempelvis rejste Beskæftigelses- og Integrationsudvalget i 2007 til New York og Toronto for at »studere« integration. Det kostede 38.180 kr. pr. deltager. Til sammenligning rejste Økonomiudvalget i Tønder Kommune på studietur til Nordtyskland for 60 kr. pr. deltager. »Man behøver jo ikke tage til Shanghai for at få gode ideer......« - udtalte en byrådspolitiker til Ugebrevet. Knap 50 pct. af kommunerne brugte slet ikke penge på udlandsrejser i perioden. »Vi skal jo bruge skattepengene på borgerne......« - udtalte en byrådspolitiker fra Hvidovre Kommune.
  Se gennemsnitsudgifterne pr. deltager hos de 10 mest rejseglade kommuner nedenfor.

 • København: 21.399 kr.
 • Herning: 16.377 kr.
 • Hørsholm: 15.671 kr.
 • Esbjerg: 15.370 kr.
 • Brondby: 14.696 kr.
 • Ikast-Brande: 13.097 kr.
 • Århus: 12.943 kr.
 • Frederiksberg: 12.493 kr.
 • Odense: 12.311 kr.
 • Albertslund: 12.132 kr.


  Ferie i den mødefri uge
  I uge 10 hvert år i marts måned holder folketingspolitikerne mødefri uge. Så rejser de på ferie over hele kloden på skatteydernes regning. I 2010 kostede det skatteyderne 1.925.000 kr.:

 • Kulturudvalget (15 medlemmer). Afrejse til De Vestindiske Øer og New York 5. marts. Otte dage. Pris: 425.000 kr.
 • Uddannelsesudvalget. Afrejse til Kina og Singapore 6. marts. Syv dage. Pris: 290.000 kr.
 • Finansudvalget. Afrejse til Washington og New York 7. marts. Seks dage. Pris: 400.000 kr.
 • Udenrigspolitisk Nævn. Afrejse til Mellemøsten 6. marts. Seks dage. Pris: 460.000 kr.
 • Miljø- og Planlægningsudvalget. Afrejse til Holland 10. marts. To dage. Pris: 60.000 kr.
 • Udv. for fødevare, landbrug og fiskeri. Afrejse til Argentina 5. marts. Otte dage. Pris: 290.000 kr.


  Studie-druktur i Zambia, 2016
  I fem dage fra den 19-23 marts 2016 rejste syv folketingsmedlemmer og to sekretærer til IPU´s internationale kongres i Lusaka i Zambia i Afrika. Her skulle man diskutere totalt ligegyldige ting. Det kostede skatteyderne ca. 375.000 kr. for fly, hotel, transport og forplejning. Efter hjemkomst henvendte en af deltagerne fra Socialdemokraterne (Karin Gaardsted) sig skriftligt til Folketingets formand Pia Kjærsgaard (DF) med en klage over nogle af de andre rejsedeltagere for manglende engagement og alkoholforbrug. Nogle havde tilsyneladende sejlet rundt i en konstant brandert på skatteydernes regning. »Jeg ønsker, at det skal løftes op på et generelt plan, at vi er klar over, at vi har et særligt ansvar, når vi sender repræsentanter ud i verden for Danmark. Og at man i hvert fald ikke sender medlemmer afsted, som har et åbenlyst alkoholproblem.....« - udtalte hun til Ekstra Bladet den 5. maj 2016.
  Pia Kjærsgaard afviste at gøre noget ved klagen. Karin Gaardsted måtte henvende sig til de pågældende rejsedeltagere eller deres gruppeformænd. Der eksisterer nemlig ingen regler for alkoholforbrug under politikernes skatteyderbetalte udvalgsrejser. Mærkværdigvis. Der er regler for alle mulige andre ting. Rejsedeltagere og nogle af deres kommentarer nedenfor (kilde: Ekstra Bladet):

 • Karin Gaardsted (S)
 • Orla Hav (S): »det kender jeg ikke til.....«
 • Trine Bramsen (S): »mit alkoholforbrug var begrænset.....«
 • Rasmus Nordqvist (Alternativet): »næ, jeg deltog i møder fra morgen til aften.....«
 • Kristian Pihl Lorentzen (V): »ingen kommentarer.....«
 • Kim Christiansen (DF): »min fritid rager ikke nogen.....«
 • Karina Due (DF): »drak kun Cola og kaffe på hele turen.....«

  Ifølge ovenstående har de skatteyderbetalte drukmåse udleveret sig selv. I øvrigt må man oplyse Kim Christiansen (DF) om, at på en skatteyderbetalt rejse er han på arbejde også i »fritiden« som repræsentant for Danmark. Det er naturligvis kompliceret viden for en båtnakke, som slet ikke burde sidde i Folketinget. Vor herre bevares for en flok bonderøve. Kan Danmark virkelig ikke stille op med nogle profesionelle folk?


  Narkoferie 2014
  I uge 39 i september 2014 rejste Folketingets Retsudvalg med otte deltagende politikere til Portugal og USA for at studere frigivelse af narko og hash. To dejlige dage blev tilbragt i Portugal, hvor man har frigivet metadon. Herefter gik turen til Colorado i USA. Her kan alle over 21 år købe hash i særlige forretninger. De videbegærlige danske politikere besøgte en hash-farm, en handelsorganisation for hash-produkter og snusede til forskelligt hash i en butik. »Det var vildt spændende.....« - lød det fra Venstre. Den dejlige narko-studietur kostede skatteyderne omkring 250.000 kr.


  Studie-druktur i Spanien, 2013
  I uge 37 i september 2013 rejste 12 politikere og to sekretærer fra »Udvalget for Landistrikter og Øer« til Spanien på studietur. Formålet var at lade sig inspirere af den lokale udvikling og erfaringer med landistrikter. På den dejlige ø Menorca besøgte de vingårde, kunstmuseer, delikatesseforretninger, diverse erhvervsdrivende, en naturpark og vindistriktet La Rioja. Resten af tiden brugte de på sightseeing og ihærdige studier på restauranter og barer. Fra Den Danske Ambassade i Madrid deltog den danske ambassadør samt flere medarbejdere i løjerne. To af Ekstra Bladets journalister rejste med i al hemmelighed!!
  Onsdag aften den 11. september gik selskabet til makronerne. På fortovsrestauranten Café Ono i hovedstaden Logrono festede de igennem med middag, vin, øl og drinks. »Vamos a la playa åh åh åh - Flemming vil ha´ bajer åh åh åh.... det smager af rævepis og terpentin. Men det er billigt, og så bli´r man fuld som et svin..... så læææænge jeg lever..... alle sømænd er glade for piger..... hjemmebrænderiet..... på en bænk i Kongens Have.....« - lød det i fællessang i den spanske nat. »Næste gang bliver det Tenerife og Fuerteventura.....« - spekulerede en deltager over destinationen for næste studietur. »Fuertaventura? Det bliver en hård rejse.....« - skraldgrinede asfalt-Schmidt fra Venstre. På et tidspunkt sprang det animerede selskab ud i regulær kædedans a la Boogie-woogie. Flere lokale beboere bad gentagne gange om nattero fra deres altaner. Men det hørte de danske politikere ikke. Hen på de små timer gik studieturen til karaoke-baren Mi Amigo.
  Prisen for den dejlige studietur kom op på 280.000 kr. for seks dage svarende til 3.888 kr. pr. dag pr. folketingsmedlem. Intet problem. Skatteyderne betaler.


  Grønland på 1´ste klasse
  I juni 2010 fremlagde VK-regeringen den såkaldte »genopretningsplan« (fattigpakken). Danmark skulle spare 24 milliarder kr. for at overholde EU´s økonomiske krav for EU-medlemsskab. Vi skulle alle spænde livremmen ind. Alle skulle være med. Men hvad gjorde politikerne?
  Otte folketingsmedlemmer smuttede en tur til Grønland for at »fremme forholdet mellem Danmark og Grønland«. Flyveturen på kun fire timer foregik naturligvis på den dyre businessclass. Efter ankomst gik det løs med flere dages sightseeing langs kysten på forsvarets skib »Vædderen«. Her blev de ferieglade politikere indlogeret i hyggelige kahytter. Den sidste overnatning foregik på hotel i Nuuk. Herefter fløj man hjem til København på businessclass.
  Forholdet mellem Grønland og Danmark kan altså fremmes med sightseeing. Vi er dybt imponerede.


  Fuprejse for lånte penge
  Ifølge Ekstra Bladet den 11. februar 2009 rejste 12 politikere fra Folketingets Erhvervsudvalg på en studietur til Chile den 27. februar. De ville helt om på den anden side af jordkloden for at studere »erhvervsliv«. Det kostede skatteyderne ca. 518.000 kr. I december 2008 måtte udvalget bede præsidiet om 82.000 kr. ekstra for at få budgettet til at hænge sammen.
  I den chilenske hovedstad Santiago boede på det femstjernede Hotel Hyatt. Turen begyndte med sightseeing ved de historiske monumenter i byen. Herefter gik det videre med studier hos vinproducenten »Viña Santa Rita«. Hvordan bliver vinene lavet? Alt dette skulle de lære over en god middag med vinproducenten.
  Efter nogle dejlige dage i storbyen fløj de videre til alvorlige erhvervsstudier i naturområdet Patagonien. Her boede på luksushotellet Hotel Meliá Patagonia med udsigt til Osorno-vulkanen. Studierne foregik hos en en fiske- og lakseproducent. Mon ikke der hører en god middag med? Turen gik videre til Valpariso. Her boede de på Hotel Sheraton med udsigt til Stillehavet. Herefter blev de så trætte af de mange studier, at det var tid til lidt badning i bølgerne.
  Endnu en dejlig ferietur til plattenhejmerne. Skatteyderne betaler.


  Skatteyderbetalt ferie i Caribien
  Den 5. februar 2009 afslørede Ekstra Bladet, at 17 politikere og to embedsmænd fra folketingets Kulturudvalg havde planlagt en ni dages skatteyderbetalt luksusferie på de Vestindiske Øer i februar 2009. Turen skulle starte lørdag den 28. februar med fly fra Kastrup til New York. Her skulle de første to feriedage nydes med »oplevelsesøkonomi« og »kunstbesøg«. Men kun til kl. 14:00. Resten af dagene var henlagt til private fornøjelser.
  Efter opvarmning med spændende oplevelser i den amerikanske storby skulle turen gå videre til St. Thomas på de Vestindiske Øer. Her skulle man studere »oplevelsesturisme og kulturarv« samt »bygge bro mellem Danmark og Vestindien og gøre op med den gamle slavekultur«. Efter indkvartering på et dejligt hotel skulle man igen kigge på kunst. De følgende dage skulle man på udflugt til Christiansfort og en gammel dansk kirkegård. Desuden en sejltur til ferieparadiset Virgin Islands.
  På den sjette feriedag ville man tage et vandfly til St. Croix. Her var der planlagt indkvartering på Hotel King Christian ved havnefronten i hovedstaden Christianssted. Et restaureret luksushotel fra 1749 med aircondition, TV, computer, minibar og en dejlig bar i stueetagen. Herefter skulle man kigge på kunst og vandre en tur i byen. Studierne var hver dag planlagt til at slutte kl. ca. 14:30. Så var der tid til at nyde palmerne, strandene og barerne med de billige drinks.
  De samlede udgifter var budgetteret til ca. 450.000 kr. Men der var et problem. Kulturudvalget havde i årets løb rejst så meget, at der manglede 100.000 kr. i kassen. Dem kunne man bare »låne« fra rejsebudgettet for 2010 - blev der foreslået.

  Efter Ekstra Bladets afsløring gik de rejseglade politikere i panik. Dagen efter ændrede man turens program. De mange fritimer blev inddraget til møder. Flysæderne blev nedgraderet til en billigere klasse. Luksushotellet på St. Croix blev skiftet ud med en mere ydmyg indkvartering. En af deltagerne fra Venstre nægtede at tage med til Caribien. Og partilederen for Dansk Folkeparti ville pludselig ikke med ud at rejse. Men alle disse ændringer skyldtes ikke Ekstra Bladets afsløring. Næeh, nej. Slet ikke. »Vi skal over at rette op på den mislyd, der har været mellem Danmark og De Vestindiske Øer, siden vi var en slavenation.....« - lød forklaringen fra en socialdemokrat. Og næste dag blev badeferien helt aflyst. Fordi man manglede penge. Det medførte et tab på ca. 74.000 kr. i afmeldelsesgebyr. Nu vil udvalget spare penge sammen til en lignende tur i 2010.

  Det rekordstore deltagerantal på 19 mennesker springer i øjnene. I 2006 og september 2008 tilbød man Kulturudvalgets medlemmer en studietur til hhv. Vestjylland og Nordjylland. Deltagerantallet kom kun op på hhv. ni og syv politikere (kilde: Ekstra Bladet).
  Udvalget elsker i øvrigt at tage på »studietur« til udlandet. Læs nedenfor:

 • Januar 2008. Tre personer brugte 54.000 kr. på at besøge det danske kulturinstitut i Rio de Janeiro i Brasilien.
 • Maj 2008. 14 personer brugte 118.000 kr. på at studere filmpolitik i Cannes i Frankrig.
 • August 2008. Ni personer brugte 105.000 kr. på kultur, kunst og historie på Færøerne.
 • September 2008. Syv personer brugte 75.000 kr. på den 11. internationale arkitekturbiennale i Venedig i Italien.

  Ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha! Vi har grinet hele eftermiddagen. Studere »oplevelsesturisme« og »bygge bro«. Kigge på »kunst« og »kulturarv«. Der blev fæhovederne taget med bukserne nede. De troede lige, at de kunne nuppe en badeferie i Caribien på skatteydernes regning. For 250 år siden ville befolkningen have røget disse plattenhejmere ud af deres huler og sat dem på »hjul og stejle«.


  Studietur til Middelhavet
  Fattige mennesker fra Afrika vil til Europa. De vil ind i det forjættede land, hvor det flyder med penge og socialhjælp. I primitive både sejler de ud fra Afrikas vestkyst. Herefter ankommer de til de Canariske Øer som bådflygtninge. Det er et stort problem for EU. Europæiske skatteydere kan ikke forsørge alle fattige mennesker i verden.
  Hvordan vender danske politikere problemet til egen fordel? Jo. I marts 2007 rejste folketingets Integrationsudvalg på studietur til Middelhavsområdet. Ialt 12 politikere ud af udvalgets 17 medlemmer fordelt på alle partier meldte sig til turen. Integrationsministeren fra Venstre - Pibemusen - deltog selvfølgelig også.
  Den 4. marts var der afgang fra Kastrup til Madrid. Herefter fløj man til havnebyen Tanger i Marokko. Via landjorden gik turen derefter til den spanske enklave - Ceuta - i Nordafrika. Med helikopter fløj selskabet til den marrokanske hovedstad Rabat. Næste stop var Casablanca på den afrikanske vestkyst. Turen afsluttedes med et besøg på Gran Canaria (kilde: Ekstra Bladet).
  Studierejsen (læs: ferierejsen) blev kostbar. Man sparede derfor ekstra midler sammen til eventyret. Formanden for udvalget var venstrepolitiker. Hun udtalte til Ekstra Bladet: »Vi er jo med i EU..... Det er altid nyttigt at slå skyklapperne fra.....«
  Ja. Plattenslagerne rejste på 1001-nats eventyr på skatteydernes regning. Vær så god at betale verdens højeste skat.


  Forsvarsudvalg på luksusferie
  Den 5. marts 2006 rejste 14 politikere fra Forsvarsudvalget og forsvarsministeren på en 6-dages studierejse til USA. De skulle danne sig et indtryk af amerikansk forsvars- og sikkerhedspolitik. Desuden skulle de kigge på Nato´s rolle og besøge Pentagon samt Center for Strategic Studies i Whasington.
  Pris for luksusferien: 570.000 kr. Skatteyderne betaler.


  Ministerrejser
  Ministrenes rejser har udadtil en mere seriøs karaktér. Det gør dog ikke misbruget mindre. Når ministre og embedsmænd skal til udlandet og hygge sig, så er der fri adgang til kontoen. Man lejer bare et privatfly. Selv om man for en brøkdel af prisen kunne benytte sig af et ganske almindeligt rutefly. Læs: geden (S) og kloge-Åge (K)

  I 2011 udkom en rapport fra Rigsrevisionen. Den viste, at ministrene i perioden 2005-2010 brugte 71,4 millioner kr. på udenlandsrejser (inkl. fly, hotel og repræsentation). Flybilletterne udgjorde 96 pct. af udgifterne. I 89 tilfælde mødte ministeren aldrig op i flyet (tømmermænd?). En ministerrejse kostede i gennemsnit 28.529 kr. i 2010 mod 44.481 kr. i 2009. Statsministeren, udenrigsministeren og forsvarsministeren var hyppigst på rejse med udgifter til privatfly på op til 11,2 millioner kr. i perioden 2005-2010.

  Ifølge Rigsrevisionen skal alle andre ministerier end Statsministeriet fremsende dokumentation for overvejelserne om brug af privatfly. Udgifterne til privatfly er mange gange større end udgifterne til almindelige rutefly. Derfor skal man naturligvis dokumentere udgifterne. Men det skider de fleste ministerier på. Og hvorfor nu det? Fordi skatteyderne betaler.

  Ministre ledsages altid af embedsmænd. De skal sørge for, at ministrene ikke dummer sig. Det er en overordentlig svær opgave. Hvordan fortæller man en minister, at han er et totalt kvaj? Det kan man ikke uden at risikere en fyreseddel. Derfor holder man kæft med sandheden.
  Ministerrejserne foregår altid på første klasse. Naturligvis. Intet bliver sparet. Man gør sig ingen bestræbelser på at rejse billigt. Ministersekretæren løfter bare telefonen og bestiller fly og luksushotel. Ofte er møderne bare rene show-ups. Ministrene skal bare være til stede uden at sige eller lave noget. Embedsmændene følger med som det tynde øl. Alle puster sig op, og ser betydningsfulde ud. En rejse med en minister og to embedsmænd kan let koste skatteyderne 100.000 kr. Intet problem.

  Hyggerejserne har en sidegevinst. Man kan stikke af fra de hjemlige problemer, kvajesagerne og plattenslageriet og gemme sig for journalisterne.

  Ministeren kan ikke kommentere sagen - han er til møde i udlandet!!  Rejsefup
  Politikernes og embedsmændenes ægtefæller og kærester kan naturligvis ikke komme med på de skatteyderbetalte rejser. Det siger sig selv. Hvis de vil ud at rejse, må de selv betale - lige som alle os andre. Naturligvis.
  Hvordan ordner en rigtig plattenslager denne situation? Man får den danske ambassade eller ministerkollegaen på rejsemålet til at invitere ægtefællen eller kæresten. Så betaler skatteyderne rejsen for vedkommende. Ved officielle ministerrejser er kotymen, at Danmark betaler selve rejseudgifterne. Værtslandet betaler for kost og logi på destinationsstedet.
  Når rejsen går til et rigtigt spændende sted, så kan man let forlænge turen med 3-4 dage. Hvis de ekstra dage lægges i tilslutning til en weekend, så bliver det til en hel ferie. Arbejdsrejse og ferie med ægtefællen i een skøn forening. Første klasse. Skatteyderne betaler.


  Venskabsbyerne
  De 98 danske kommuner har fundet på en fed fidus. Venskabsbyerne. I 2008 havde man etableret i alt 507 venskabsbyer rundt omkring i verden. Det svarer til 5,2 venskabsby pr. kommune. Og hvorfor nu alt dette venskab?
  Jo. Venskabet skal jo plejes. På denne måde opfinder man en undskyldning for at komme ud at rejse på skatteydernes regning. Når venskabsbyen inviterer, så betaler skatteyderne rejseudgifterne. Kost og logi betales af værtslandet. De samme regler gælder, når danske kommuner inviterer. Hokus pokus. Politikerne og embedsmændene nyder livet. Helt gratis.

  Et enkelt eksempel. Kolding Kommune har venskabsbyer i Norge, Grønland, Japan, Ungarn, Tyskland og Nordirland. I 2007 kostede det de danske skatteydere ca. 247.860 kr. i kost og logi til inviterede udenlandske gæster (kilde: Ekstra Bladet).


  Sundhedsudvalg på værtshus
  Den 23. oktober 2005 rejste otte politikere fra Sundhedsudvalget til Dublin (Irland) for at gå på værtshus. De skulle studere rygepolitik. I tre dage undersøgte de irernes forhold til rygeforbud på pubber og restauranter. Rent rejsefup. Skatteyderne betalte.
  Vi siger »skål« til de tørstige politikere. Husk kodimagnylerne.


  Udviklingsminister på fuprejse
  Den 26. oktober 2005 rejste Udviklingsministeren(V) til Pakistan i anledning af jordskælvskatastrofen. På TV hørte vi ministeren forklare rejsens formål:
   »Jeg tager afsted for at danne mig et overblik over katastrofens omfang og for at se, hvordan det internationale samfund agerer i sådan en situation«.
  Det er naturligvis usandt. Formålet med rejsen var at forbedre ministerens image. Hun har vandret fra den ene kvajesag til den næste i hele sin ministertid (læs: Venstre). Turen til Pakistan var ren reklame på skatteydernes regning. Rejseudgifterne beløb sig formentlig til 100.000-150.000 kr.
  Turen var det rene spild af vores penge. Ministeren kunne ikke gøre nogen gavn i Pakistan. Var hun ude og grave i sammenstyrtede huse? Læssede hun lastbiler med nødhjælp? Reparerede hun ødelagte veje i bjergene? Nej, nej og atter nej. Hun boede på et fint femstjernet hotel langt væk fra katastrofens ofre. Hun var på sightseeing og spiste luksusmiddage. Drak god rødvin og lyttede interesseret. Så pæn ud når hun blev fotograferet. Rent fup.
  Efter hjemkomsten fra fuprejsen så vi ministeren på TV. Hun sad med store våde alvorgelige øjne og krammede sin sovepose. Den havde hun skam sovet i på katastrofestedet. Hvorfor efterlod hun ikke soveposen hos de nødlidende i Pakistan? Fordi hun er ligeglad. Rejsen var et reklamenummer.
  Danmark donerede ialt 115 millioner kr. som nødhjælp til atommagten Pakistan. Røde Kors og den politiske opposition kan ikke forstå, at befolkningen ikke har givet mere. Vi vil gerne forklare dem hvorfor. Den pakistanske regering bestilte i 2005 militært isenkram for 50 milliarder kr. Otte af de F-16 fly som de har bestilt, ville kunne finansere al nødhjælpen. Derfor.


  Kulturudvalg til Madonna-koncert
  Den 24. august 2006 gav Madonna koncert i Horsens for 85.000 mennesker. Folketingets Kulturudvalg var også til koncert. De drog på studietur til Jylland for at se den verdensberømte popdronning. Ni politikere lod skatteyderne betale 730 kr. pr. billet. Ialt 6.570 kr. for koncerten. Dertil kommer rejseudgifter og formentlig hotelophold.
  En af udvalgets medlemmer fra Socialdemokratiet udtalte til TV: »Vi skal over at se, hvad det er, de kan i Horsens«.
  Dette lille eksempel beviser alle vores påstande. Det retfærdiggør eksistensen af vores website. Politikerne er en flok plattenslagere. En samling ynkelige grødhoveder, der misbruger vores penge.


  Udvalg køber ulovlige kopivarer
  I Danmark er det ulovligt at importere og sælge kopivarer. Denne lovgivning er kommet i stand for at beskytte de originale producenter samt dansk erhvervsliv. Politikerne har selv siddet og skruet reglerne sammen.
  I januar 2006 var Det Energipolitiske Udvalg på studietur (læs: ferie) i Kina. Rejsen kostede skatteyderne 321.600 kr. Og de ferieglade politikere kunne selvfølgelig ikke styre sig. På et marked købte de billige kopiure, kopitasker og kopitøj. Det blev afsløret i oktober måned 2006.
  Den Konservative skatteordfører kritiserede i oktober måned 2006 statsministerens (V) hustru og kaldte hende amoralsk. Hun var blevet afsløret i at bære en kopi af en Louis Vuitton-taske under præsidentbesøget fra USA i 2005. Efterfølgende viste det sig, at samme skatteordfører var med på udvalgsrejsen til Kina i januar 2006. Og hun havde købt en billig kopi af et GUCCI-ur. På TV så vi hende sprælle foran kameraet: »Alle de andre købte jo også. Jeg var ikke klar over reglerne. Jeg går ikke op i mærkevarer. Jeg har smidt uret væk!«
  Vi gentager. Ynkelige fæhoveder.


  FN-turen
  Hvert efterår i perioden oktober-december afholder FN generalforsamling i New York. Det danske Folketing udbyder i den anledning 12 rejser af tre ugers varighed til folketingspolitikerne - med alt betalt. Desuden deltager to embedsmænd. Familie og ægtefæller kan medbringes. De skal selv betale flybilletten. Men hotelopholdet er gratis. Alle vil med på den dejlige skatteyderbetalte ferie. Det koster hvert år ca. 850.000 kr. svarende til ca. 61.000 kr. pr. person.
  FN-turen i New York og Whasington DC er eftertragtet. Sædvanligvis er der kun planlagt møder og aktiviteter indtil kl. 11:00. Derefter er der frit slav for fornøjelser. Nogle tager på sightseeing og museumsbesøg. Andre besøger venner og bekendte i byen. Ren fornøjelse og ferie på skatteydernes regning. I 2006 deltog en folketingspolitiker fra Venstre. Umiddelbart efter hjemkomsten sagde han til en socialdemokratisk kollega (kilde: Ekstra Bladet, 9. april 2007):

  »Den tur skal du simpelt hen tage konen med på. Der er kun program til kl. 11 hver dag. Så det er ren ferie på luksushotel for resten.......!« Da Ekstra Bladet konfronterede ham med udtalelsen i april 2007, kunne han pludselig ikke huske ordlyden af samtalen. Hukommelsen svigtede totalt.

  I april 2009 rejste statsminister bilags-Lars (V) og udenrigsminister kloge-Åge (K) til generalforsamling i FN. De lejede sig ind på Millennium UN Plaza Hotel i New York til 14.100 kr. pr. nat. »Rent frådseri og svineri med skatteydernes penge......« - udtalte Enhedslistens gruppeformand (kilde: Ekstra Bladet, juni 2011).

  Tjah. Svineriet og misbruget af offentlige midler fortsætter i det uendelige. Skatteyderne betaler regningen. Verdens højeste skattetryk. Vær så god at betale.


  Studietur til Singapore
  Den 1-8 marts 2008 rejste folketingets Trafikudvalg til Singapore for at studere bompengeordning, elektroniske rejsekort og containerhavn. Turen (læs: ferien) kommer til at koste skatteyderne ca. 200.000 kr.
  En af rejsedeltagerne fra Socialdemokraterne udtalte til Ekstra Bladet den 13. januar 2008: »Vi vil på sådan en tur kunne lære hinanden bedre at kende. Og det kan betyde meget for det kommende samarbejde.....!«
  Ja. Man tror, at det er løgn. Fæhovederne fyrer en formue af i Asien. De kunne studere de samme ting i Norge eller Sverige. Og en containerhavn kunne de se i Tyskland.
  Tilbage til top