www.politikerlede.com
Start
Velkommen
Politikernes privilegier
Tyveri
Korruption
Fuprejser
Skattevanvid
Skattefrihed

Grundloven
Ytringsfrihed
Politi og domstole
Forsvaret
Janteloven
Menneskerettighederne

Folketingsvalg
Kommuner og regioner
Danske regeringer
Folketinget
Non governmental org.
Fagbevægelsen
Kongehuset
Religion
Debat

A. Socialdemokraterne
B. Det Radikale Venstre
C. Konservative Folkeparti
D. Centrumdemokraterne
F. Socialistisk Folkeparti
I. Liberal Alliance
K. Kristendemokraterne
M. Minoritetspartiet
O. Dansk Folkeparti
V. Venstre
Z. Fremskridtspartiet
Ø. Enhedslisten
Å. Alternativet

Europæiske Union
Amerikanske præsidenter

Spar penge
Konkurrenceloven
Polsk arbejdskraft

Kontakt
politikerlede.com

Udenlandsk arbejdskraft (©)

(Sitemap)

Spar penge
Danske skatteydere er alle i samme båd. Vi bliver flået i alle ender og kanter. Vi betaler eksempelvis verdens højeste håndværkerpriser. Man skal tjene 90.000 kr. for at betale en dansk håndværker 10.000 kr. inkl. alle skatter og afgifter (kilde: Børsen). Derfor er man naturligvis nødt til at være kreativ.

EU-medlemsskab giver ret til at hyre arbejdskraft fra alle andre EU-lande. Og som EU-borger har man ret til at tage arbejde i alle lande inden for EU. Flere østeuropæiske lande er nu blevet medlem af EU. Østeuropæiske arbejdere kan altså frit arbejde i Danmark til en hvilken som helst løn. Der er nemlig ingen lovgivning om lønniveauet i Danmark. Principielt kan man arbejde for 1 øre i timen.
Ballade omkring arbejdsforhold og løn til udlændinge i Danmark skyldes altid fagbevægelsens indblanding for at hævde en eller anden overenskomst om mindsteløn. Det er udelukkende for at forsvare deres egne økonomiske interesser. Fagforeningspamperne er i øvrigt komplet ligeglade med de udenlandske arbejdstagere. Bare de ikke tager arbejdet fra deres medlemmer til en løn under mindstelønnen.

Typisk er timelønnen for en polsk håndværker 45-100 kr. En tilsvarende dansk timeløn er ca. 350 kr. Der er således rigtig mange penge at spare. Men det tålte danske politikere ikke. I 2004 lavede VK-regeringen derfor den såkaldte »østaftale«. Ifølge denne skulle østeuropæiske arbejdere i Danmark arbejde under danske overenskomster. Men aftalen udløb den 1. maj 2009. Efter dette tidspunkt kan østarbejdere arbejde under østeuropæiske overenskomster til en langt lavere løn ifølge EU-reglerne.

I perioden 2008-2012 steg antallet af østarbejdere (fra EU-lande) i Danmark med 43 pct. I 2012 havde lidt over 74.000 østeuropæere fundet beskæftigelse i Danmark. I 2016 var antallet eksploderet til 116.000 især inden for især nedenstående brancher (kilde: Fagbladet3F, 2012):

 • Rengøring: 17.133
 • Landbrug, skovbrug og fiskeri: 15.522
 • Bygge og anlæg: 12.486
 • Industri: 9.307
 • Hotel og restaurant: 6.291
 • Transport: 5.257  Hvad er fordelene?
  Fordelene ved at benytte østarbejdere i stedet for dansk arbejdskraft er mange:

 • Lavere lønudgifter. Mindstelønnen i Danmark (125 kr. pr. time i 2013) er 4-6 gange så høj som mindstelønnen i Østeuropa. Danske arbejdsgivere og østarbejdere gør en god forretning.

 • Østarbejderne er arbejdsstabile. De møder til tiden. De pjækker ikke. Og de nedlægger ikke arbejdet hver anden måned.

 • Østarbejderne er fleksible. De vil arbejde i aften- og nattetimerne og i weekenderne. De er nemlig interesseret i at tjene penge.

 • Østarbejderne møder ikke op med tømmermænd og drikker sig ikke pave-stive på arbejdet.

 • Østarbejderne er flittigere end danske håndværkere. De kan ofte lave det samme stykke arbejde på den halve tid. I TV2-programmet »Danmark mod Østeuropa« gav en lettisk håndværker sin mening til kende om sine danske kolleger. »De føler sig som konger. Men i mine øjne er de for langsomme - eller måske for dovne. Jeg tror, at folk er blevet trætte af forkælede danske håndværkere. Kunden ved aldrig, om opgaven bliver færdig til tiden og den slags.....« - udtalte han på TV.  Regler
  Der gælder visse officielle regler for udenlandsk arbejdskraft i Danmark. Læs nedenfor:

 • Fra den 1. januar 2011 skal al EU-arbejdskraft uanset ansættelsesform tilmeldes det såkaldte RUT-register. Bygherren (eksempelvis husejeren) har medansvar for, at dette er i orden og at undersøge dette. Undladelse kan give bøde op til 10.000 kr.
 • En EU-arbejder kan lade sig ansætte af en dansk arbejdsgiver. Hvis denne har en faglig overenskomst, så gælder denne også for den udenlandske arbejdstager. Hvis der ikke foreligger en overenskomst, så kan arbejdsgiveren vælge at betale mindre end den overenskomstaftalte mindsteløn.
 • En dansk bygherre skal betale moms af alle udgifter til entreprisen.
 • En EU-arbejder skal betale skat til hjemlandet de første tre måneder. Herefter skal der betales skat til Danmark.
 • Vær opmærksom på, at ansættelse af illegal arbejdskraft er strafbart.

  Læs mere på følgende websites:

  Lav reklame for din virksomhed
  På denne side kan du gratis reklamere for din virksomhed, hvis den formidler kontakt til udenlandsk arbejdskraft. Kontakt os via mail: resort@ofir.dk  Østeuropæiske lastbilchauffører
  En dansk vognmandsforretning kan oprette et selskab i Østeuropa og herefter lade selskabets østeuropæiske chauffører arbejde i Danmark uden om de danske overenskomster. Ifølge de såkaldte cabotage-regler må chaufføren maksimalt hente og bringe gods tre forskellige steder. Herefter skal han krydse den dansk-tyske grænse for at måtte køre en ny runde (kilde: Trafikstyrelsen).  Udlændinges ret til børnepenge
  Ifølge EU-lovgivningen har alle borgere i EU ret og krav på at modtage børnepenge fra det EU-land, hvori de arbejder. Uanset antallet af arbejdstimer. Pengene er skattefrie i værtslandet. Evt. børnepenge i hjemlandet fratrækkes dog beløbet. Med tre mindreårige børn kan man hæve ca. 40.000 kr. årligt fra den danske stat.
  Ordningen kræver, at man får et CPR-nummer og en erklæring fra sin arbejdsgiver (kilde: Ekstra Bladet, den 19. februar 2008).  Gratis genbrugsplads
  Udenlandske håndværkere kan ganske gratis komme af med deres affald på genbrugspladserne. Det gælder også kemisk affald som malingrester. En dansk malermester med 2-10 ansatte skal betale knap 9.000 kr. årligt for at benytte genbrugspladserne til dette affald.
  Kontakt til udenlandske håndværkere mv. • Juridisk rådgivning
  Litauisk født jurist fra Københavns Universitet, kan rådgive erhvervsdrivende om udlændingeregler.
  Lietuviu kilmes teisininke su. danišku diplomu konsultuoja ivairiais, tame tarpe, darbo, mokesciu, emigracijos teises klausimais.

  Kontakt:
  Kristina Jacobsen
  krjalaw@gmail.com
  M. +45 6127 8603
  SkypeId: Kristina2800
  www.dinejurister.dk • WORKPRO tilbyder kvalificeret og billig arbejdskraft fra polske håndværkere. Hos Workpro formidler vi kontakt til polske håndværkere med erfaring med alt inden for bygge- og renoveringsbranchen, samt mange andre områder. Vi tilbyder en billig timepris på kun 135 kr. samt professionel service.

 • Links til forskellige erhverv:

  Polske håndværkere:
  Lifcon.dk
  Tandlæger:
  Avmintand.dk
  Ouchmytooth.com

  Tandlæger i Polen:
  Avmintand.dk
  TeamVikaren.dk
  nemtogbilligt.eu
  jobsupply.dk
  cortexweb.dk
  dmbygogservice.dk
  webstol.sk/dk
  scan-staff.dk
  jobdk.dk
  pro-byg.dk
  premex.pl
  NOVA BAU Sp., Z.O.O.
  Ul. Osiek 1/2
  Pl 70-535 Szczcin
  Polen
  Tlf. +48 91812 8571
  Fax +48 91812 8572
  m3k.dk
  help.dk
  polske-priser.dk
  fmhandel.dk
  prila.com.pl
  balticworkforce.com
  mrcontractors.dk
  polkontakt.dk
  tabasco-byg.dk

 • BILREPARATION I POLEN
  Se her, hvad polenrep.dk kan tilbyde inden for bilreparationer i Polen (autolakering, autosadelmager, bilstyling, forkromning, rustbeskyttelse). Hvert polsk autoværksted, som vi samarbejder med, leverer topkvalitet og færdiggørelse til tiden.

  LAKERING
  Autolak i topkvalitet under perfekte forhold. Den optimale forberedelse med dygtige og erfarne pladesmede efterfulgt af omlakering. PolenRep samarbejder også med værksteder, som er specialiserede i renovering af veteranbiler. Som bekendt kræver den slags biler en særlig form for karosseriarbejde, som foretages af erfarne autolakerere. Overvejer du styling af din bil? Måske en billakering i kamæleonfarve var en idé?

  BILINTERIØR
  Vores sadelmager tilbyder den bedste kvalitet indenfor bl.a. læderkabiner. Læderindtræk med ægte autolæder eller kunstlæder, evt. med perforeret læder, kan laves i alle mulige farver og typer. Du kan også kombinere med Alcantara i din nye læderstue.

  AUTOREPARATION
  På mekanisk arbejde og serviceeftersyn på bil, bus, lastbil og mc er der store besparelser at hente i Polen. PolenRep-mekaniker har arbejdet med biler i mange år, og de seneste år også med en del biler fra Danmark.

  BÅDRENOVERING
  Reparation af båd / yacht er også fordelagtigt at foretage i Polen. PolenRep har specialiseret sig i bådhynder, båd-udstyr og båd-kalecher. Hynder til både kan fremstilles i alle slags materialer.

  MOTORCYKLER
  Alle former for reparationer og opgraderinger af MC (fx. styling af MC, nyt mc-sæde / mc-tasker) er fordelagtige at foretage i Polen. MC-lakering er også muligt.

  ANDRE SERVICES
  PolenRep tilbyder også andre services - fx. solfilm, fælge-reparation, import af biler, parkeringssensor, undervognsbehandling, sædevarme, bilreklame, autoruder og webasto kabinevarmer. Ombetrækning af møbler er også muligt.
  PolenRep tilbyder også overnatning i Stettin.
  Se vores website:

 • GODE BESPARELSER I DANMARK MED POLSK ARBEJDSKRAFT

  RAINER BYGGERI
  Rainer Byggeri udfører alle former for renovering eller ombygninger for private og erhverv med polske og danske håndværkere:

 • Totalrenovering: Indvendige renoveringer fra A-Z af huse, lejligheder, kontorbygninger, klinikker m.m. og med prisgaranti.
 • Facaderenovering: Sandblæsning, vandskuring, filsning, hulmursisolering og isolering af facader med facadebats (flamingo) samt renovering af trapper og murreparationer – sålbænke, gesims og stuk m.m.
 • Tage: Danmarks bedste priser på eternit-, pap- og stråtage.
 • Malerarbejde: Alt indenfor pudsning, spartling, væv og maling – udvendig og indvendig.
 • Ombygninger: Udskiftning eller etablering af badeværelser, køkkener, døre, vinduer, gulve m.m.
 • Anlæg og brolægning: dvs. alle maler-, tømrer- og mureropgaver.


  RAINER CLEANING
  Rengøring til fornuftige priser – for private og erhverv. Speciale i slutrengøring, vinduespolering, erhvervsrengøring og ejendomsservice

 • Vinduespolering (uden lift): Vask af vinduer og rammer med efterfølgende polering.
 • Virksomheder: natrengøring af virksomheder (kontorer, kantiner, gangarealer, rengøring af bade- og toilet faciliteter, kantiner m.m.).
 • Opskuring og gulvpolering, herunder grundrens og polering af linoleum.
 • Slutrengøring: rengøring efter håndværkere
 • Ejendomsservice: rengøring og vedligeholdelse af hele ejendommen


  RAINER – VIKARBUREAU
  RAINER Aps. er et dansk vikarbureau, som tilbyder dansk og polsk arbejdskraft. Vores kontor i Polen finder og udvælger de polske medarbejdere, men vi ansætter også danskere og medarbejdere fra andre lande. Vi har specialiseret os i medarbejdere til:

 • Byggeindustrien (faguddannede danske og polske håndværkere)
 • Rengøringsbranchen
 • Lager og produktion
 • Transportsektoren
 • Landbrug og gartneri


  GODE BESPARELSER I POLEN

  Beauty Smile
  Tandhandling i Polen. Spar 50-80 pct. Vi har siden 2003 hjulpet hundredvis af danskere, svenskere, nordmænd, tyskere og englændere med at få bedre og billigere tandlægebehandlinger i Polen. Foruden at spare 50-80 pct. på din tandbehandling sørger vi også for, at du/I får en dejlig oplevelse/ferie i Stettin eller Krakow.


  POLCARS

  Står du overfor en større reparation, så sparer du typisk 50 pct. ved at få din bil repareret i Polen. Er du glad for din bil, men står overfor pladearbejde (rust), en omlakering, kunne du tænke dig læderinteriør, en ny autorude eller blot et serviceeftersyn, så er det en god idé at komme til Polen. Vi restaurerer også veteranbiler og tilbyder forkromning.


  KRAKOW RESTAURANT og SHOPPING GUIDE

  Oplev Krakow og omegn fuldt ud på få dage med en professionel dansktalende guide. Guidede ture i Krakow: det jødiske kvarter Kazimierz, Saltminerne i Wieliczka, bjergene i Zakopane (billig skiferie), Tatras, koncentrationslejrene i Aushwitz og Birkenau.
  Vi hjælper mange med at finde en god tandlæge, tatovør, skønhedsklinik, skønhedssalon/frisør, bookning af hotel, restauranter, diskoteker og meget mere.


  STETTIN RESTAURANT og SHOPPING GUIDE

  Oplev Stettin og omegn fuldt ud. Stettin er en fantastisk ”shoppingby”, hvor der virkelig er meget at spare.
  Vi hjælper mange med at finde en god tandlæge, bilreparationer, tatovør, skønhedsklinik, skønhedssalon/frisør, bookning af hotel, restauranter, diskoteker og på erhvervssiden med ejendomsinvesteringer, reklametryk, bilreparationer, byggematerialer og meget mere.


  REKLAMETRYK

  Får du ofte produceret brochurer, magasiner, visitkort eller alle andre former for tryksager, så er der store penge at spare i Polen. Du skal selvfølgelig regne med et par dages ekstra leveringstid, men til gengæld sparer du ofte 10-25 pct. Kvaliteten er den samme i Polen, som den du kender fra de bedste trykkerier i Danmark. Men opstartsomkostningerne og avancerne er væsentlig lavere. Vores grafiske afdeling foretager alle former for dtp-arbejde og grafiske løsninger.
  Vi samarbejder med en række trykkerier i Polen og tilbyder produktion af alle former for tryksager, bannere, reklameskilte, POS-materialer, udskåren folie til biler og vinduer m.m. Har du en brochure, et katalog, flyers etc., som du ofte får trykt, så send os et eksemplar, så vi kan hjælpe dig med at spare mange penge på dine tryksager. Du er selvfølgelig også velkommen til at kontakte os, hvis du står over for et nyt projekt, og gerne vil have et tilbud.  Best regards/mit freundlichen grüßen/med venlig hilsen/Z pozdrowieniami
  Jesper Rainer
  RAINER
  ul. Gen. Dąbrowskiego 11
  70-100 Szczecin
  Polen
  Telefon: +48 91 48 30 400
  Fax: +48 91 48 22 191
  Dansk nummer: +45 43 33 25 15
  Mobil: +48 609 806 008
  E-mail: jr@rainer.dk
  Skype: rainer.dk
  rainer.dk

  RAINER ApS.
  Tobovej 60
  5690 Tommerup
  Danmark
  CVR: DK 29 83 94 33 • Vi formidler kontakt til polske håndværkere. Vi er en af de få, som kan tilbyde Total-Enterpriser. Vi samarbejder med et firma, der har over 20 års erfaring indenfor byggebranchen og over to år i Danmark.

  Gå ind på vores site og se vores smukke billedgalleri:

 • Hvis du er træt af at vente på dansk arbejdskraft, så kan du her få formidlet kontakt med dygtige polske håndværkere.

  Venlig hilsen
  K. Jensen
    • Til hvem det måtte have interesse
  Vi er et dansk firma, som formidler legal og organiseret polsk arbejdskraft til danske virksomheder.

  Besøg os på vores hjemmeside:

 • Hej Politikerlede
  Vi kan tilbyde billig udenlandsk arbejdskraft i hele Danmark.

  Med venlig hilsen

 • Jeg tilbyder billige polske håndværkere.
  Mvh. C. J.

  Læs mere på:

  Byggematerialer og værktøj
  I 2006 konkluderede Konkurrencestyrelsen, at den danske byggebranche er 36 pct. dyrere end i lande som Sverige og Tyskland. I disse lande køber håndværkerne varerne direkte hos leverandørerne. I Danmark bliver varerne indkøbt hos såkaldte grossister. Det er et ekstra indkøbsled, som skal tjene penge. I virkeligheden er det totalt overflødigt.
  Køb dine egne byggematerialer. Hvis du lader håndværkeren købe materialerne, så lægger han 50-100 pct. oven i priserne. Der er mange penge at spare ved at se sig omkring. Kig på følgende websites:


  Byggematerialer
  silvan.dk
  bauhaus.dk
  haraldnyborg.dk
  jemogfix.dk
  billigtbyg.dk
  billigbyg.com
  ejerportal.dk  Tilbage til top